Workshop masáž hlavy - 12.2.2020

Biodynamická masáž hlavy - workshop

Biodynamické masáže hlavy sú súčasťou psychoterapie zameranej na telo a sú určené najmä na relaxáciu a uvoľnenie napätia spôsobeného stresom. Svalové napätie spôsobené mentálnym stresom, úzkosťou, strachom a hnevom je často lokalizované v oblasti hlavy a svalov v oblasti zadnej časti krku.

 

Preto je táto masáž hlavy určená najmä ľuďom, ktorí veľa mentálne pracujú, ktorí sa musia celý deň sústrediť na výkon a ktorí majú tiež veľkú zaťaž očí. Veľmi priaznivý efekt má ale takmer na každého: môže byť účinná pri bolestiach hlavy, očí, tváre, masáž tváre pôsobí aj pri nádche a zápale dutín.  

Na tomto základnom workshope sa naučíme niečo o „art of touch“, alebo umení dotyku. V biodynamickom prístupe nie je hlavný dôraz kladený na techniku, ale na správny spôsob, ako sa dotýkať druhého. Terapeut v roli masírujúceho ponúka klientovi rôzne formy dotyku a klient (masírovaný) sa rozhoduje, aký druh, aká rýchlosť a intenzita dotyku mu vyhovujú. Súčasťou je samozrejme aj výučba základných techník masáží hlavy a tváre. V tomto základnom workshope sa sústredíme najmä na relaxačnú masáž vlasovej časti hlavy a záhlavia, pri záujme v ďalších moduloch prejdeme aj na ďalšie techniky masáží hlavy a tváre.

Kedy masáž hlavy nie je vhodná? Túto masáž je potrebné zvážiť najmä pri histórii ťažšieho psychického ochorenia (psychózy), po úraze hlavy a krčnej chrbtice alebo iného závažného ochorenia krčnej chrbtice. Pri workshope sa bude masáž vykonávať na podložkách na zemi: masírovaný leží na chrbta a masírujúci mu sedí za hlavou. Problém preto môže nastať aj u ľudí, ktorí majú závažnejšie problémy s chrbticou a kĺbmi, pre ktoré nie sú schopní zotrvať v sede na zemi dlhšiu dobu. Jednej dvojici môžeme v prípade potreby poskytnúť masážne lehátko. V prípade nejasností ohľadne vhodnosti masáže nás prosím kontaktujte.

Základné informácie o priebehu: V úvode zahájime krátkou teóriou, účastníci dostanú stručný písomný manuál. Potom bude masáž ukázaná na niekom z účastníkov v skrátenej forme. Následne sa účastníci rozdelia do dvojíc a vyskúšajú si masáž v plnom rozsahu vzájomne na sebe: každý cca 40min. Je vhodné si priniesť vlastnú deku (stačí jedna na pár) a prípadne vankúš na sedenie (napr. meditačný).

Maximálny počet účastníkov je 10, minimálny 6.

Termín: streda 12.2.2020, 17.30 – 20.30 hod.

Lektor: MUDr. Lenka Bachratá

Cena: 24€/osoba

V prípade záujmu o tento workshop nás kontaktujte mailom na info@mindandbody.sk. Prihláška sa stane záväznou úhradu účastníckeho poplatku. Platobné informácie budeme posielať mailom po prihlásení dostatočného počtu účastníkov.